BEN IS BACK

★★★★☆☆

Lucas Hedges modtog en Oscar-nominering for sin gennembrudsfilm "Manchester By The Sea", og gjorde sig sidste år fordelagtigt bemærket i de danske biografer med præcise birollepræstationer i "Lady Bird" og "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri". Tidligere på året blev han Golden Globe-nomineret for den opsigtsvækkende "Boy Erased", der ganske uforståeligt ikke kommer i dansk distribution trods navne som Nicole Kidman, Russel Crowe og det Danmarksaktuelle Troye Sivan på rollelisten.

Heldigvis er Lucas Hedges også rigtig god i BEN IS BACK, der ligesom "Beautiful Boy", som også kan ses i bio p.t., beskæftiger sig med en ung mands narkomisbrug. Men hvor "Beautiful Boy" i særdeleshed handler om far-søn relationen, er det mor og søn-forholdet, der er i fokus denne gang.

Peter Hedges, filmens instruktør, er dog far til Lucas og formår at få sønnen til at spille med en oprigtighed, der gør indtryk. For ligesom moderen (en moden og næsten usentimental indsats fra Julia Roberts) vil tro på sin søn, vil vi også hans bedste, og vi mærker smerten, da løgnene hober sig op.

BEN IS BACK er et bevægende familiedrama med to stærke skuespillere i front, og Julia Roberts har ikke været så fin siden Meryl Streep-filmen "Familien" (August: Osage County).