MOD ALLE ODDS

★★★★★☆

Fix & Foxy og Betty Nansen Teatret er gået sammen om børneforestillingen MOD ALLE ODDS, der gør op med den form for statistisk, der kan virke belastende, når man er ung: "Så og så mange børn fra middelklassen færdiggør en uddannelse i modsætning til …" etc etc.

Det kunne let være blevet trættende, men er det ikke et øjeblik i de fem kvarter, forestillingen løber. 22 gæve børn i skolealderen præsenterer os for de kolde facts, men får samtidig understreget, at statistik er noget, som vi allesammen har mulighed for at ændre.

Dermed bliver MOD ALLE ODDS ikke blot for børn, men i mindst lige så høj grad en forestilling de voksne kan lære af. Iscenesætter Tue Biering sørger hele tiden for, at der er dynamik og scenisk opfindsomhed til i informationsstrømmen, og de unger formår på forunderlige vis at forblive sig selv, selvom de skifter rolle og fokus undervejs.

Så selv om de mange oplysninger virker uhyggelige – i særdeleshed når de kommer fra børn, så forlader vi alligevel Betty Nansen Teatret sært opløfte af ung ukuelighed.

(Michael Søby)