VOID 2019

International Animationsfilm Festival i Cinemateket

24/1 – 2/2 2019

Animationsfilmfestivalen VOID blev sidste år tildelt en velfortjent Bodil-pris, fordi den på ganske enestående vis formår at være et vindue til en lang række af de animationsfilm, vi ellers ikke får at se i danske biografer.

Også i år vrimler det med attraktive tilbud og cphculture.dk vover pelsen og anbefaler tre:

RUBEN BRANDT, COLLECTOR af Milorad Krstić

Psykoterapeut Ruben Brandt har et problem: Han lider af mareridt, hvor han angribes af malerierne af de store mestre – Picasso, Botticelli og Bacon. Den eneste måde at uddrive dæmonerne er ved at eje værkerne. Med sit hold af behændige patienter/mestertyve sætter han ud for at fuldende sin samling – men han har en detektiv lige i hælene. ‘Ruben Brandt, Collector’ er en opfindsom og medrivende tour de force gennem kunstverdenen, fortalt med 100 km/t.

Filmen har været nomineret til et hav af kritikerpriser og vandt for bedste manuskript på Seville European Film Festival.

ON HAPPINESS ROAD af Hsin Yin Sung

Chi har udlevet den amerikanske drøm, men da hendes elskede bedstemor dør, vender hun tilbage til Taiwan. Efter mødet med familie og gamle venner begynder hun at reflektere over sine valg og se tilbage på sin barndom, som udspillede sig med landets skiftende politiske landskab som baggrund. Det personlige og det historiske går hånd i hånd i ‘On Happiness Road’, der giver et kompleks og bittersødt blik på lykken, tilfredsheden og nostalgiens natur.

Filmen er bl.a. kåret til årets animationsfilm ved The Golden Horse Film Festival.

ANOTHER DAY OF LIFE af Raúl de la Fuente og Damien Nenow

Året er 1975, og Angola hærges af borgerkrig. Militære faktioner strides om kontrollen af den nyligt uafhængige koloni. Den polske journalist Ryszard Kapuściński ankommer for at dække konflikten. Senere skrev Kapuściński non-fiction bogen, som ‘Another Day of Life’ er baseret på. Ved at klippe mellem realistisk animerede rekonstruktioner og live-action interviews med de overlevende, bliver filmen en spektakulær anti-krigs dokumentar i stil med ‘Waltz with Bashir’.

ANOTHER DAY OF LIFE blev i december 2018 kåret som årets europæiske dokumentarfilm ved The European Film Awards.