THIS IS CHRISTMAS

★★★★☆☆

Julens velnok mest uortodokse juleshow finder man i det hyggelige Holbæk Teater, hvor det venlige personale forstår at hygge om gæsterne forud for årets juleforestilling.

Trods den internationale titel er der heldigvis også et lokalt præg på aftenens teateroplevelse – fra de kække billetkontrollører i hver deres strikkede juletrøjer til Holbæk Garden, der sammen med rockjulemanden Bjørn Fjæstad på storslået vis runder showets første halvdel af med en storladen udgave af George Michaels "Last Christmas".

Showets største kvalitet ligger i en række nyfortolkninger af juletekster, vi troede vi kende til bevidstløshed, men som her får nye overraskende betydninger i Brian Kristensens vellykkede iscenesættelse.

Den Oscar-belønnede Bing Crosby-sang "White Christmas" croones på dansk besnærende af selveste Morten fra "Badehotellet" – alias Morten Hemmingsen. Mens han drømmer om en hvid jul, viser diverse dansere dog, hvorfor der er behov for at drømme sig bort, når busserne aflyses etc.

Trine Pallesen og Karoline Munksnæs har både hver for sig og sammen flere gode numre. Bedst er deres danske udgave af "Let It Snow", hvori en snelet julesang pludselig får uventet dybde og poesi.

Crazy-komikken tager over i anden akt, hvor Morten Hemmingsen viser os, at "Kender du den om Rudolf?" faktisk fungerer glimrende som pub-sang.

En flot kalender-scenografi og et veloplagt 3-mands orkester bidrager til festlighederne og trænger man til noget mad inden, kan man bestille en yderst lækker tapasmenu via teatrets hjemmeside.