BIRD BOX

★★☆☆☆☆

Susanne Biers internationale karriere har unægtelig været svingende, men med velfortjente priser på hylden bl.a. en Oscar og en Emmy kommer man ikke udenom, at Susanne Bier først og fremmest har succes.

Hendes seneste triumf var den stilfulde tv-serie "Natportieren – The Night Manager" og nu har hun med mindre heldigt resultat kastet sig over en stjernestrøet katastrofefilm tilføjet både sci-fi- og gyserelementer.

Sandra Bullock spiller ikke blot den kvindelige hovedrolle, hun har også produceret filmen sammen med Susanne Bier. Den kvindelige hovedkarakter er da også endnu en af disse seje kvinder, der klarer alle udfordringer, mens hun lige når at beskytte to børn og elske med en lækker afroamerikaner (Trevante Rhodes fra Oscar-vinderen "Moonlight").

Problemet er bare, at vi aldrig rigtig tror på historien – trods navne som John Malkovich, Sarah Paulson og Jacki Weaver på rollelisten.

Teknisk set fungerer filmen sådan set upåklagelig, men den hysteriske tone koblet med rigelige doser sentimentalitet gør filmen noget nær uspiselig. Skal man vælge et Netflix-produkt, bør det derfor helt klart blive mesterværket ROMA, selvom man næppe genkender et eneste navn blandt de medvirkende.