SOMMERFUGLENE

★★★★☆☆

Dette tyrkiske komedie-drama slog benene væk under juryen på Sundance Filmfestivalen, hvilket resulterede i festivalens hovedpris.

Tolga Karaçelik har da også både skrevet og instrueret en overraskende og vittig film om tre meget forskellige søskende. De følges tilbage til deres barndoms landsby for at genforenes med deres far, men langt fra alt går som planlagt.

SOMMERFUGLENE ("Kelebekler") fremstår som en virkelig velspillet film og ikke kun i de tre krævende hovedroller. Storbroderen Cemal går med en til stadighed uforløst drøm om at blive astronaut. Suzi har endelig forladt den mand, som kun interesserede sig for sine affære og Kenan lever et trist bohemeliv efter en filmkarriere, der aldrig rigtig tog fart.

Sammen opdager de en stadig mere absurd verden, hvor høns kan eksplodere ligeså hurtigt uforusigeligt som et menneskes temperament.

SOMMERFUGLENE hører blandt de mest umiddelbart tilgængelige tyrkiske film, vi har set i Danmark overhovedet – uden at det går ud over kvaliteten – og fortjener da også at blive en gedigen succes.