TIVOLI JULEMARKED

17/11-31/12 2019


Når man tænker på Tivoli, tænker man efterhånden også helt automatisk på Dronning Margrethe. Hun har flere gange lavet både scenografi og kostumer til forestillinger på Pantomime Teatret og i koncertsalen kan man for fjerde gang opleve hendes anmelderroste version af "Nøddeknækkeren" akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil, Tivolis eget symfoniorkester med henved 70 musikere.

Blandt årets gæstestjerner er den franske solodanser Maxim Quiroga, der bl.a. kan opleves i rollen som soldaten.

Det bliver også Tivolis koncertsal, der til næste år kommer til at danne rammen om Dronningens scenografi og kostumer til H. C. Anderssens "Snedronningen" med premiere d. 1. december. Musikken er Oh Land, mens koreografien er lagt i hænderne på Yuri Possokhov.

Dronningen har tidligere arbejdet med "Snedronningen" på TV, hvor hun tilmed medvirkede i "De vilde svaner", men hun lovede på pressemødet i Tivoli at viske tavlen rent, inden hun for alvor fordybede sig i arbejdet.

Efter samtaler med Dronningen og koreografen skriver Oh Land sin musik, hvorefter Dronningen kan udvikle sit arbejde yderlige, inden koreografien ligger helt fast.

En billet til en af Tivolis balletter giver automatisk adgang til Tivolis Julemarked. Det gælder iøvrigt også for billetter til Eventyrteatrets juleforestilling, der i år har titlen "Julekortet".

Selve Tivolis koncertsal vil også danne grundlaget for premieren på et nyt pixel-mapping-show. Fra det ene øjeblik til det andet kan de mange lys-pixels forvandle den berømte bygning til ukendelighed.

I år er det 25. gang, at Tivoli åbner op for sin populære julemarked, som i denne sæson meget vel kan runde de 20 millioner gæster siden åbningen i 1994.

Unge som gamle elsker den smukke gamle sneklædte have, der i år kan bryste sig af bl.a. 70.000 julekugler, et udvidet togbane for juletoget samt spritnye laserbelyste krystalhjerter.

Bliver man sulten undervejs, vrimler det med fine restauranter, hvis man da ikke foretrækker en elg-sandwich eller et honninghjerte. Man kan naturligvis også vælge at nyde et glas gløgg eller en kop varm kakao. mens man beser de mange spændende boder.

Man kommer i al fald ikke ii julestemning, før man har været til Julemarked i Tivoli.

Overblik over Dronningens forestillinger i Tivoli:

2001 Pantomimeteatret: Kærlighed i Skarnkassen (også opført 2002 og 2005)

2005 Pantomimeteatret: Tommelise (også opført 2006, 2008 og 2011)

2007 Pantomimeteatret: Fyrtøjet (også opført 2008 og 2012)

2009 Pantomimeteatret: Svinedrengen (også opført 2010 og 2015)

2012 Tivolis Koncertsal: Nøddeknækkeren (også opført 2014, 2016 og 2018)

2013 Pantomimeteatret: Den standhaftige Tinsoldat (også opført 2014)

2016 Pantomimeteatret: Askepot (også opført 2018)

2019 Tivolis Koncertsal: Snedronningen

Fakta om Snedronningen:

Snedronningen bliver en poetisk og musikalsk familieforestilling efter H. C. Andersens eventyr. Det er en hjertevarm fortælling om venskab og mod. I den nye opsætning medvirker 40 dansere foruden balletbørn og et orkester. Snedronningen vil blive spillet af en kvindelig skuespiller, der endnu ikke er valgt.

Fakta om Tivoli Ballet Teater:

Tivoli Ballet Teater er Tivolis eget balletkompagni, der spiller forestillinger på Pantomimeteatret.

I løbet af sommersæsonen i Tivoli spilles omkring 270 forestillinger, fordelt på klassiske balletter, pantomimer og moderne danseforestillinger. Tivoli Ballet Teater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kongelige Ballet.

Kompagniet har stærke samarbejdspartnere og aktiviteter udenfor Haven. F.eks. står Tivoli Ballet Teater står også for gæsteoptræden af internationale balletkompagnier som Alwin Ailey og senest New York Ballet samt egenproduktionen Nøddeknækkeren i Koncertsalen. Tivoli Ballet Teater ledes af Peter Bo Bendixen.