COLETTE

★★★★☆☆

Efter kortfilm med mistænkelige titler som eksempelvis "Dr. Jerkoff & Mr. Hard" fik instruktøren Wash Westmoreland sit seriøse gennembrud med spillefilmen "Jeg er stadig Alice" ("Still Alice"), der langt om længe indbragte Julianne Moore en Oscar.

Nu har Westmoreland kastet sig over historien om COLETTE, Frankrigs mest kontroversielle forfatterinde, der chokerede en hel verden med sine bøger om den frimodige Claudine.

Keira Knightley spiller hende lige lovligt spagt i starten men i den afgørende opgørsscene med manden (en velspillende Dominic West) formår hun alligevel at gøre indtryk. Filmens unge piger er der dog ikke meget ved, og kun Fiona Shaw har lidt dramatisk tyngde som moderen.

Selvom historien om Colette unægteligt forekommer mere interessant end historien i "The Wife", så bliver der snarere Glenn Close end Keira Knightley, som opnår en Oscar-nominering for at spille en kvinde, der i lang tid accepterer at være ghostwriter for sin mand.

COLETTE fremstår dog som en ganske flot produktion og de prægtige kostumer sidder godt på den tidligere fotomodel Keira Knightley. Men lidt mere kant ville have klædt projektet, for COLETTE var jo virkelig en kvinde, der vovede noget med sit liv.

Filmen COLETTE virker derimod lidt for pæn for sit eget bedste, selvom man glæder sig over, at historien endelig er blevet til en seværdig film.