SMALLFOOT

★★★☆☆☆

SMALLFOOT tager os som så mange andre nyere animationsfilm med til isklædte egne af verden, men i modsætning til eksempelvis "Ice Age" og "Happy Feet", så er dette univers behageligt fri for pingviner.

Til gengæld vrimler det med såkaldt afskyelige snemænd – også kendt som Yeti’er, nogle legendariske skabninger, der menes at bo i Himalaya.

Myten om disse "bigfoot"-skabninger bliver i denne film vendt på hovedet, og nu oplever vi historien set fra deres synsvinkel. Pludselig er det et menneske, der er det ukendte fremmede – deraf titlen "Smallfoot".

Det er der kommer en overraskende klog og morsom animationsfilm ud af, der nok er lidt for lang, men som overvejer dette med et boblende humør og en venlig historie, man gerne udsætter sine små poder for.

Dertil kommer, at lydsiden er stærkt besat – også i den danske version. Kenneth M. Christensen er et fund til rollen som det godmodige kræ Migo og Silas Holst behøver ikke længere også at danse for at overbevise os om sine evner som sanger og skuespiller. Liam O’Connor alias L.O.C: overrasker også med en flot diktion, der også må kunne bruges i anden sammenhæng.

Flere iørefaldende sange skader bestemt ikke helhedsindtrykket, og selvom SMALLFOOT rent animationsmæssigt ikke erobrer nyt terræn, så hygger man sig faktisk ganske godt, mens man ser den.