MENSTRUP REVYEN 2018

★★★★☆☆

“I revyens tegn” hedder årets revy på den hyggelig kro i Menstrup. Og vi starter da også i sengen, som i de gamle stjernetegnsfilm, som titlen uværlig associere til. Men det varer ikke længe før de fire veloplagte medvirkende kommer ud af fjerene og får smilene frem blandt publikum.

Jesper Søgaard behøver blot at spille på maracas for at vække lattermusklerne hos de fleste. Søgaards herlige kropsprog og en dejlig uforfængelig tilgang til revyfaget giver her i den grad pote. Men Jesper Søgaard får også lejlighed til at vise en anden og mere alvorlig side af sit revytalent, som vi sjældent ser i. Smukt foredrager han en fin lille tekst om en handlingslammet mand – forfattet af Mette K. Madsen under titlen “Jeg bliver siddende”.

Michael Hasselflug og Ann Hjort er aldeles elskelige som et pensionistpar, der kommer på lidt af en bustur til Prag sammen med en gruppe syndige unge. Ann Hjort giver den også gas som rapkæftet fynbo, selv når teksten løber tør for pointer, og Michael Hasselflug morer i sit festlige dræbersnegl-kostume.

Vicki Berlins lidet velklædte teenagetøs har været en fast figur i en del revyer, og heller ikke Menstrup skal snydes for hendes glansrolle. Hun bidrager også med god energi i et lokalt forankret nummer om en kulturforagtende trafikradio.

Michel Castenholt har også denne gang formået at sætte fut i festlighederne med både rappe kostumeskift og kvikt afleverede numre og rent musikalsk er revyen godt hjulpet af kapelmester Christian Dahlbergs trio.

Hvis man dertil lægger en velsmagende tre-retters menu og en forfriskende Revy-Ale, så får man uundgåeligt en vellykket revyaften på den gamle kro i Menstrup.

(Michael Søby)