RITAS VALG

★★★★★☆

Kay Brases dokumentarfilm RITAS VALG er en både hjertegribende og hjerteflænsende oplevelse. Dermed afspejler den nærmest til fuldkommenhed Ritas møde med kærligheden i skikkelse af Aaage.

De finder hinanden via et dating-site og deres kærlighed bliver udfordret, da Aage rammes af Alzheimers demens. Filmen følger deres forhold gennem syv års op- og nedture, og man skal være lavet af sten for ikke at knibe en tåre undervejs.

Rita er fast besluttet på at stå udfordringerne igennem, men omfanget af udfordringerne kommer alligevel bag på hende. Især efter at Aage må flytte på plejehjem og hun kun kan besøge ham et par gange om ugen på grund af et lægeforbud mod at køre bil.

Men kærligheden mellem de to synes alligevel at overleve, og i dansen finder de et fælles sprog, der både binder og bevæger.

RITAS VALG kan meget vel være den fineste danske dokumentarfilm om Alzheimer, og både Rita og Aage formår at sætte ord på deres tanker og følelser undervejs, så længe tiden tillader det.

Men det er billederne af deres ømhed for hinanden, der gør allerdybest indtryk, fordi de bekræfter, at kærligheden virkelig kan overvinde alt.