DON’T WORRY, HE WON’T GET FAR ON FOOT

★★★★★☆

Joaquin Phoenix har allerede leveret een pragtpræstation i år i "You Were Never Really Here", der indbragte ham skuespillerprisen i Cannes. Nu overgår han den og sig selv med sin indsats i Gus Van Sants stærkt personlige DON’T WORRY, HE WON’T GET FAR ON FOOT.

Joaquin Phoenix tegner et rystende portræt af den selvdestruktive John Callahan, der efter en druktur, der gør ham til kørestolsbruger, må kæmpe for at finde indhold i tilværelsen.

Det var Gus Van Sant, der gav Joaquin Phoenixs bror River Phoenix sit livs rolle i "My Own Private Idahoe", men hverken Joaquin Phoenix eller Gus Van Sant kunne redde River Phoenix, der døde af en overdosis kun 23 år gammel. Det er derfor næppe tilfældigt, at der som en rød tråd gennem filmen løber et dybtfølt behov for at sone sig med fortidens svigt i håb om at komme videre.

Joaquin Phoenix er ikke ene om at nå et karrierehøjdepunkt i denne film. Også Jonah Hill som Callahans åndelige rådgiver og Jack Black som vennen, der bidrog til at gøre Callahan invalid, har aldrig været bedre. Læg dertil en et gensyn med den dragende Rooney Mara ("Carol") som svensk handikaphjælper og du har et uimodståeligt skuespillerhold.

Gus Van Sant har lavet Oscar-belønnede film som "Good Will Hunting" og "Milk", men er måske allemest interessant, når han som her afslører et personligt engagement i projektet. Et overrumplende modigt og gavmildt comeback for een af Amerikas største og mest dristige auteurs.