SOMMERLYST REVYEN 2018

★★★☆☆☆

Lukas Birch må regnes blandt de mest håbefulde navne indenfor dansk revy. Allerede som barn leverede han tekst til sin første store revy og han var kun teenager, da han debuterede som revydirektør.

Nu bruger han sin sommerferie fra Gymnasiet på at iscenesætte Korsør Sommerrevy, som han naturligvis også har skrevet en del tekster til. Og assisteret af revy-veteranen Jan Hertz lykkedes det faktisk den unge mand at opnå et resultat som både han og Korsør kan være bekendt.

Kirsten Siggaard giver den som aldrende provinsdiva, men bortset fra en god portion selvironi i intro-nummeret og TV-parodien "Skrot eller skrammel" har hun forbløffende lidt at byde på som revyskuespiller, selvom hendes sceneerfaring naturligvis kommer hende til gode i denne sammenhæng. Man havde dog klart foretrukket, hvis hun havde sunget noget mere.

Benjamin Lundbergs stemme manglede derimod volume denne aften, og hans lune væsen er ikke nok til at redde et nummer hjem, hvor teksten halter lidt. Men Lars Kanits "Asylansøgerens sang" blev aftenens ubetingede højdepunkt for Benjamin Lundberg.

Lars Kanit har også forfattet et af Martin Ahlehuus’ bedste numre, hvor han har været med turistbus til "Harzen". Martin Ahlehuus imponerer også i et teknisk krævende bryllupsnummer, som han selv har skrevet og spiller alle roller i.

Pianisten Carol Conrad bobler af humør og det smitter af på skuespillerne, hvis spilleglæde i al fald ikke fornægter sig denne lune sommeraften i Sommerlyst.

Den stegte flæsk, der blev serveret til premiereaftenen, havde i al fald ikke fået for lidt, og æblekagen kunne med enkle midler været blevet peppet lidt op med makroner fremfor hvad der smagte som en dødsyg køberasp. Det kan derfor anbefales, at man i stedet kommer en aften, hvor der serveres en tre-retters menu.

Men det allervigste er, at man besøger Sommerlyst i Korsør, for den unge Lukas Birch og co. fortjener lokalbefolkningens opbakning.