SILENT ZONE

★★★★★☆

Et af de utvetydige højdepunkter på CPH OPERA FESTIVAL er festivalens allerede Reumert-belønnede co-produktion SILENT ZONE. Det er noget så sjældent som en kammeropera om incest komponeret og forfattet af Louise Alenius.

I Nordisk Films Studio 3 slendrer publikum rundt om Ida Grarup Nielsens dybt raffinerede scenografi: Et sindigt konstrueret hjem, hvor fortid og nutid umærkeligt smelter sammen.

En atmosfære af ro og fordragelighed afbrydes i glimt af stadig stærkere dramatiske billeder, og uden at få overforklaret, hvad vi ser, forstår vi hvad der har fundet sted og hvordan det til stadighed præger familien.

I Tue Bierings fintmærkende iscenesætte går alt op i en højere enhed, og samtlige medvirkende har ære af deres indsatser.

Morten Grove Frandsen, der for et par år siden modtog festivalens talentpris, har vist aldrig sunget smukkere end som den voksne søn, og i de ofte rystende tilbageblik finder både Jeanette Lindbæk Birk og Alfred Kann stærke udtryk for indestængt smerte.

En virkelig velspillende kvintet indsvøber forestillingen i en drømmeagtig atmosfære, der bliver i kroppen længe efter de 70 minutter er til ende.
SILENT ZONE fremstår ligeså imponerende som den er bevægende, og fortjener et langt liv.