GILLELEJEREVYEN 2018

★★★★☆☆

Det kan vel være, at der er revyer, der har råd til en mere ødsel indpakning og bedre tekster. Men få revyer forekommer alligevel så elskelige som GILLELEJEREVYEN.

Den gode stemning etableres allerede ved ankomsten til Fyrkroen, der vitterlig kan bryste sig af Revy-Danmarks bedste udsigt. Den 3-retters menu yder også kroen ære og sammenholdt med et hjælpsomt personale føler vi os i den grad parate til at more os.

Jesper Søgaard er svær at stå for, når han i det ene ubarmhjertige kostume efter det andet agerer alt fra en kær lille frisør til liderbukken Havnekaj.
Han tager også kegler med mere som morgenbolledame i selskab med Peter Holst-Beck. En herligt vanvittigt "Me Too"-indslag til tonerne af Strauss’ "An Der Schönen Blauen Donau"!Gæt hvem der gemmer sig bag Simon Spies-skæget? Hvem andre end Gillelejerevyens dronning, Ulla Jessen.

En alt for lang og ufokuseret tekst med titlen "Den store klagedyst" yder hende ikke retfærdighed, men heldigvis har hun et par fine solonumre, som hun også selv har forfattet. Først en poetisk lille vise, der bringer mindelser om "Nå", en sand revyklassiker. Denne gang er det udtrykket "Aha", der fungerer som den røde tråd i teksten. I 2. akt optræder hun som "millionær på bistand", en snotforkælet reality-stjerne uden virkelighedsfornemmelse – og derfor fuldkommen uansvarlig.

Hun fører også an i årets mest anarkistiske poppotpouri under titlen "Poppen på toppen". Her ser man de medvirkende optræde som C. V. Jørgensen, Bamse og Steffen Brandt. Ulla Jessen giver tilmed en munter udgave af Sitters tidløse "Kammerat med solen" og er en fortræffelig Annisette, der synger en uhyre aktuel fodboldsang. Jesper Søgaard virker også ubetalelig morsom som Cleo på sin egen let foruroligende facon.

Det er nødvendigt at slå fast, at Peter Holst-Becks talent ikke matcher de andres. I de fælles numre går det nogenlunde, men i sine solonumre bliver det alt for tydeligt. Man håber inderligt for både ham og publikum, at det pinagtige "Ulvetime"-nummer blev spillet for første og sidste gang til premieren.

Ingen anden dansk revy rummer så outrerede parykker og så dristige kostumer som Gillelejereyven. Og med Mads Strandgaard som ansvarlig for musikledsagelse og diverse fuglefløjt, synes GILLELEJEREVYEN 2018 allerede godt på vej til succes.

(Michael Søby)