OCEAN’S 8

★★★☆☆☆

"The First Monday in May" hed en underholdende dokumentarfilm om New Yorks mest fashionable begivenhed, "The Met Gala". Et oplagt omdrejningspunkt for en film om kvindelige juveltyve og dermed et perfekt udgangspunkt for en all female-version af de ret mandschauvinistiske Ocean-film.

Den altid leveringsdygtige Sandra Bullock er Debbie Ocean. Hjernen bag kuppet, der skal skaffe kvinde-banden en diamanthalskæde, der kunne have gjort Elizabeth Taylor misundelig, til 150 millioner dollars. Cate Blanchett er Debbies nærmeste samarbejdspartner og man aner et lesbisk forhold i deres fælles fortid.

Blandt bandens øvrige spektakulære medlemmer ses den opkørte modedesigner Rose (Helena Bonham Carter), den krukkede men ikke nødvendigvis helt åndsvage model (Anna Hathaway) samt den hjemmegående hæler Tammy (Sarah Paulson).

Instruktøren Gary Ross skaber et ganske stilfuldt og fornøjeligt univers, der også står i gæld til diverse Blake Edwards-film om "Den lyserøde panter", og der spilles veloplagt over hele linie.

Filmen bliver desværre unødig lang og mister samtidig en smule troværdighed, men vi føler os generelt i godt og glitrende selskab ikke desto mindre.