JORDEMODER TIL TIDEN

★★★★★☆

I 40 år har Signe Birkbøll udfoldet sit talent i og omkring det fortryllende teater, vi kender som Riddersalen. I de senere år som kunstnerisk ansvarlig og p.t. som JORDEMODER TIL TIDEN, der spiller lige udenfor Riddersalen ved den lille kiosk.

Det er ingen overdrivelse at sige, at Signe Birkbølls kunstneriske formåen er vokset med opgaverne, og netop når det historiske og det finurlige skal forenes, er hun i sit es. JORDEMODER TIL TIDEN hører blandt hendes mest helstøbte værker som dramatiker, fordi hun aldrig forfalder til for mange løftede pegefingre undervejs, men i stedet formidler sit materiale i en let og legende stil med en rigdom af ordglæde.

Ved sin side – ligeledes som cyklende jordemoder – har Signe Birkbøll det elskelige livsstykke Ragnhild Kaasgaard, og sammen udgør de en uimodståelig duo, som man ligefrem aner muligheder i også i andre sammenhænge.

Geir Sveaass har iscenesat sjovt og stramt, og vi nyder hvert et øjeblik i selskab med disse gæve madammer, der elsker alle de dejlige børn, de har hjulpet til verden gennem flere hundrede år.

Ind imellem fødslerne får de tid til en god stærk kop sort kaffe og et spil stork, og vi forkæles med brudstykker fra relevante dansketop-hit såvel som en yndig gammel vuggevise.

JORDEMORDER TIL TIDEN er blevet en lille lyrisk oase, som voksne såvel som børn har brug for i deres hverdag.

(Michael Søby)