WIR WOLLEN PLANKTON SEIN

★★★★★☆

De menneskelige relationer minder unægteligt om dem, vi møder i William Shakespeares "Hamlet". Men dette gæstespil fra Schauspiel Köln finder alligevel helt sit eget udtryk i Julian Pörksens nysgerrige udformning.

Tre skuespillere går ud og ind af rollerne som divaen og de to mænd i hendes liv: Hendes søn og hendes unge elsker. De vil fortælle os en historie, men de har også en række personlige ting at slås med, som ikke bare afspejler sig i deres måde at spille på, men som også kommer til udtryk i replikkerne.

Vi hører dem sige, at de er trætte. Måske endda lidt triste. Men det er forestillingen til gengæld ikke, for denne metakomedie får netop scenisk liv, når de rigeligt filosofiske passager punkteres af pludselige stemningsskift.

WIR WOLLEN PLANKTON SEIN bliver derved et forfriskende gæstespil og en veloplagt start på CPH STAGE-festivalen, der løber frem til 9. juni i hele København. Her vil der være en enestående mulighed for at se højdepunkter fra teatersæsonen, men også nye forestillinger fra bl.a. fra Færøerne og Grønland kan opleves i København for første gang.

(Michael Søby)