FOR HYGGENS SKYLD

★★★★★☆

Fyrkroen ved Gilleleje byder ikke blot på Nordsjællands bedste udsigt og en udsøgt tre-retters menu. De kan også bryste sig af en ualmindelig charmerende kabaret med titlen FOR HYGGENS SKYLD. En lille uprætentiøs forestiling med fine vokale arrangementer og en sval poesi, der efterhånden synes sjælden.

De fire medvirkende emmer alle af musikalitet og overskud.

Ole Rasmus Møller har en skøn mimik og en klassisk elegance, der låner glans til Clark Gable-klassikeren "Puttin’ on the Ritz".

Det klæder Ann Hjort at spille kabaret. Det er som om, at forestillingen frigører en mere lyrisk og jordnær side af talentet, end man har været vant til at se.

Lise-Lotte Norups pikante komedietalent kommer også virkelig til sin ret i denne sammenhæng, og så ejer hun en diskret sofistikeret spilleglæde, der smitter.

Mageløse Niels Bugge sørger for den fornødne musikmæssige opbaking til de tre skuespillere, der også på forbilledlig vis støtter hinanden.

FOR HYGGENS SKYLD går rent ind hos det gråsprængte guld, der sagtens kan nikke genkendende til emner som telefonkø, glemsomhed, fysisk forfald og ensomhed. The Andrews Sisters og Alberte hører blandt musikleverandørerne, mens Carl-Erik Sørensen og Benny Andersen står bag tekster.

FOR HYGGENS SKYLD hører til de mest attraktive og lune underholdningstilbud denne (for-)sommer.

(Michael Søby)