THE JOURNEY

★★★★☆☆

Nick Hamm vandt i 1991 en Bafta-pris for kortfilmen "The Harmfulness of Tobacco" og har siden markeret sig stærkt både som teater- og tv-instruktør. Nu vender han tilbage til filmen med det begavede og velspillede komediedama THE JOURNEY, der tager udgangspunkt i et historisk politisk topmøde mellem ydrefløjene i en langvarig blodig konflikt.

Filmen koncentrer sig om mødet mellem to politiske og menneskelige modsætninger, Ian Paisley og Martin McGuinness, som begge spilles fortrindeligt af henholdsvis Timothy Spall (Mike Leighs "Mr. Turner") og Colm Meaney ("The Snapper" af Stephen Frears). De er velsignet med Colin Batemans dialogstærke manuskript, der også levner plads til andre skuespillere:

Den tidligere barnestjerne Freddie Highmore ("Finding Neverland") er glimrende som den unge chauffør og Toby Stephens får i rollen som Tony Blair endelig en mulighed for at vise, at han har arvet i al fald en del af moderen Dame Maggie Smiths talent. Vi får også et sidste bevægende gensyn med John Hurt, hvis gyldne røst har afstedkommet uforglemmelige Oscar-nominerede præstationer i bl.a. "Midnight Express" og "Elefantmanden".

THE JOURNEY giver et bud på de afsluttende fredsforhandlinger under en enkel køretur, og selvom det rent visuelt har sine begrænsninger, så fortryder man ikke et øjeblikke denne filmrejse, når man er i så godt selskab.