BATTLE OF THE SEXES

★★★★★☆

Emma Stone yder sin hidtil bedste præstation – og det siger efterhånden en hel del – i rollen som tennislegenden Billie Jean King, og var da også pænt med fremme i årets Oscar-ræs, selvom det ikke udløste en nominering denne gang.

Tennisfans vil sikkert brokke sig over, at det primært er et tennis-show frem for tennisspillet, som filmen fokuserer på, men den er samtidig ude i et større ærinde end selv den ambitiøse film om BORG versus McEnroe.

For når Billie Jean King som den første kvindelige atlet blev hædret med The Medal of Freedom af selveste præsident Obama, så var det ikke kun for hendes indsats på tennisbanen, men også for hendes betydelige indsats for ligestilling og ligeløn.

Som vi lærer i filmen sker det tilmed omkring et tidspunkt, hvor hendes seksuelle identitet gennemgår en stor forandring. Forholdet til manden Larry King, der tydeligvis elsker hende, kommer pludselig i fare, da hun falder pladask for en ung frisøse.

Emma Stone spiller Billy Jean King, så vi er med hende både på banen og i de ikke altid lige elegante forsøg på at få et komplekst privatliv til at fungere. Steve Carell agerer rivalen Bobby Riggs, et af karriens festligste portrætter, som tilmed får uventet dybde til slut. Portrættet hører til hans bedste, selvom komikken næsten bliver for voldsom i en film, der gerne vil tages alvorligt.

Manuskriptforfatterne Simon Beaufoy og Sarah Silverman slipper ellers pænt fra balancen mellem de mandlige og kvindelige synspunkter, og i siderollerne får vi velkomne gensyn med Elisabeth Shue (Oscar-nomineret for "Leaving Las Vegas") og Alan Cumming (TV-serien "The Good Wife").