HULEMANDEN STEN

★★★☆☆☆

Nick Park er kendt og elsket for sine modelervoks-film – ikke mindst filmene om Walter og Trofast. Det er dog ikke tilfældigt, at det var de Oscar-belønnede kortfilm "De forkerte bukser" og "A Close Shave", som markerede hans kunstneriske højdepunkter i 90erne. For kortfilmsformatet synes faktisk at passe Nick Park bedst og man ærgrer sig lidt over, at historien i HULEMANDEN STEN trækkes unødigt langt ud, når den givet ville have fungeret bedre som kortfilm.

På det originale lydspor brillerer store stjerne som Eddie Redmayne og Tom Hiddelston i hovedrollerne foruden Nick Park selv som grisen Grusse. Den danske rollebesætning virker mere beskeden, men Christian Fuhlendorff og i særdeleshed Caspar Phillipson som Lord Snøp går det på de givne betingelser udmærket, og såvel Jens Jacob Tychsen som Anne Marie Helger lyser op i farverige biroller.

De generelt skæge karakterer er dog ikke helt nok, og en meget lang fodboldkamp trækker tænder ud til sidst. Men er man godmodigt indstillet og ledsaget af fodboldglade ynglinge, kan det meget vel være, at man får en hyggelig biftur.