THE URBAN HUNT

★★★☆☆☆

Øverst oppe i Huset, Rådhusstrædet nr. 13 finder man House of International Theatre. Her byder man p.t. på solo-forestillingen THE URBAN HUNT, der efter endt spilleperiode drager på turné.

Forestillingen tager sit udgangspunkt i en artikel af den amerikanske journalist Brendan Kiley, der konfronterer kødspisere med deres manglende vilje til selv at slå dyr ihjel.

Talentfulde Malte Frid-Nielsen stiller sig selv til rådighed for et eksperiment og beslutter sig for at finde den indre jæger i sig selv. Han finder en lille svækling af en ælling, fordi det efter naturens orden er den svageste, der må dø først, men i sidste øjeblik svigter modet.

Ud over hans indre stemme blander også andre stemmer sig i koret – fra den blodtørstige Buck til en overbevist veganer, og teksten mister herefter fokus. Mod slutningen skal vi allesammen finde vores indre dræber frem, for er vi som publikum ikke allerede en eller anden form for bødler?

Malte Frid-Nielsen spiller med betydeligt nærvær og assisteret af Jeremy M. Thomas-Poulsen fra forestillingens produktionsselskab Down the Rabbit Hole får han også vist sine tekniske færdigheder i skiftene mellem de enkelte karakterer. Et næsten gymnastisk kropssprog gør ham ligeledes i stand til illudere som diverse dyrearter med stor præcision.

Men når først tekstens umiddelbare provokation har fortaget sig, så svigtes han af ordene, og THE URBAN HUNT skriger i den grad på en dramaturg – eller måske endnu bedre: En dramatiker.
Som tankeeksperiment er THE URBAN HUNT ganske fornøjeligt, men heller ikke mere.

Skal man se forestillingen, bør det derfor især være for at stifte bekendtskab med en lovende engelsksproget skuespiller ved navn Malte Frid-Nielsen.