TOMB RAIDER – 3D

★★★☆☆☆

Lara Croft er tilbage – omend i en mindre kurvet version, der i endnu højere grad Angelina Jolie-udgaven synes rettet mod et teenage-publikum.

Alicia Vikander gør hvad hun kan for at virke sej og sparke røv, men det er hendes sødme, der for alvor adskiller hende fra den Lara Croft, vi kender, men som i stedet giver karakteren en girl-next-door-kvalitet, som forhåbentlig giver pote ved billetlugen.

Dominic West yder en solid indsats som hendes far, mens veteranen Derek Jacobi – i rollen som Mr. Yaffe – ser ud som om, han blot tænker på sit honorar.

Danske Alexandre Willaume har ikke meget at lave, og i hans eneste regulære spillescene stjæler sminken og de visuelle effekter billedet.

Bedst af alle er Kristin Scott Thomas som besk stedmor med sofistikeret tvetydig udstråling, der sikkert vil blive udforsket dybere i en kommende 2’er.

TOMB RAIDER anno 2018 fremstår som en krydsning af Wonder Woman og Indiana Jones. En teknisk set ganske velfungerede form for gammeldags underholdning med flotte momenter, som da Lara forsøger at klynge sig til vraget af et forulykket fly for at undgå en tur ned af det brusende vandfald.

Instruktøren Roar Uthaug, der stod i spidsen for den ambitiøse norske katastrofefilm "Bølgen" gør TOMB RAIDER 3D til et hæderligt stykke arbejde. Men den komme næppe til at true "Black Panther"-eventyret i Box Office-henseende – dertil er den simpelthen for traditionel.