LOVING VINCENT

★★★★★★

En håndmålet animationsfilm i spillefilmslænge? Ja, det er præcis, hvad man får medc LOVING VINCENT. En i sandhed enestående visuel oplevelse præget af udsøgt æstetisk sans og uantastelig integritet.

Instruktørparret Dorota Kobiela og Hugh Welchmans vision afspejler den hollandske maler Vincent Van Goghs malerkunst i endnu højere grad end ellers glimrende film som Vincente Minnellis Oscar-belønnede "Lust For Life" og Maurice Pialets César-vinder "Van Gogh".

Samtidig søger LOVING VINCENT at give os svaret på Vincent Van Gogh død med udgangspunkt i hans breve. Var det selvmord, og i så fald hvorfor?
Douglas Booth ("The Riot Club") og Saoirse Ronan ("Lady Bird") er blot to af de hotte navne, der ikke kun har lagt stemme til filmens karakterer, men som også har indspillet en række scener, således at deres bevægelsesmønstre kunne indarbejdes i de færdige billeder.

Den Mexico-venlige COCO havde i Oscar-sammenhængs større politisk relevans, men ud fra en rent kunstnerisk betragtning, havde LOVING VINCENT helt klart fortjent at vinde.

Under de fornemt designede eftertekster, hører vi Lianne La Havas lavmælte udgave af Don Mclean bevægende evergreen "Starry Starry Night", så tårerne kan få lov til at trille frit.