MARIENBORG – NEJ TAK!

★★★☆☆☆

Dramatikeren Julie Maj Jakobsens navn dukkede op hele to gange blandt forfatterne til sidste års bedste nye danske teaterstykker ifølge cphculture.dk. I år bør hun være favorit til at blive Reumert-nomineret for "Aftenlandet", der høstede mange roser på Ålborg Teater.

Set i sammenhæng med disse bedrifter er MARIENBORG – NEJ TAK! en bagatel. Lidt ujævn – men ganske charmerende. Det skyldes ikke mindst en energisk solopræstation af Maria Carmen Lindegaard, der må være med i opløbet om diverse talentpriser. Hun assisteres smukt af iscenesætteren Mille Maria Dalsgaard, der får hende godt rundt i stuen på Teatret ved Sorte Hest, så publikum aldrig for alvor når at kede sig trods en spilletid på over en time.

På plakaten ses Maria Carmen Lindegaard sammen med Ingrid og Anker Jørgensen, der nærmest spøger i hjernen på den unge pige, hun spiller. Vi får dog meget lidt at vide om Anker Jørgensen, faktisk mere om Ingrid, men i grunden mest om den unge pige, hvis liv ikke helt artede sig, som hun havde håbet.

Sydhavn Teater har produceret forestillingen, og det virker derfor ganske passende, at man nu kan se den i nærområdet.