RED SPARROW

★★★☆☆☆

Jennifer Lawrence får en form for comeback efter en rædsomt overgearet indsats i filmen "Mother!". Som russisk ballerina/spion agerer hun reletivt afdæmpet og med en udmærket russisk accent, når hun husker det. Hun overlever også balletscenerne – kyndigt assisteret af den delikate Sergei Polunin ("Mordet i Orientekspressen" og tidligere solodanser på Covent Garden i London).

RED SPARROW (der sagtens kunne have heddet "Den røde spurv") er en stor anlagt kriminalfilm af den mere hårdkogte slags. Gode skuespillerpræstationer af Matthias Schoenaerts, Charlotte Ramplin, Jeremy Irons og – bedst af alle – Mary Louise Parker forsøder oplevelsen, hvormod Joel Edgerton, der var så fremragende i "Loving", skuffer lidt.

Manuskriptforfatteren Jason Matthews er ikke nogen John Le Carré og en stadig mere utroværdig handling bliver trukket i langdrag, så vi ender på en spilletid på to timer og tyve minutter, hvilket er mindst en halv time for meget. Dertil kommer, at en enkel torturscene kommer meget tæt på det tarvelige i sin voldsdyrkelse.

Filmoptagelserne udnytter flot de kostbare omgivelser, og rent teknisk udfører instruktøren Francis Lawrence et habilt stykke arbejde. Han stod også i spidsen for diverse Hunger Games-film og vandt en Grammy for Lady Gagas "Bad Romance"-video.

RED SPARROW har som spionagedrama betragtet nogle indlysende kvaliteter, men på højde med ligende koldkrigs-værker som "Spionen, der kom ind fra kulden" og "Det russiske hus" kommer den trods alt ikke.