A MAN OF INTEGRITY

★★★★☆☆

Man tvivler ikke et øjeblik på, at instruktøren Mohammad Rasoulof selv lever op til filmens titel. For A MAN OF INTEGRITY fremstår som et helt igennem sobert værk, der stiller Irans ledere til ansvar for landets moralske derut.

Mohammad Rasoulof beskriver en nation, hvor befolkningen er blevet tvunget ud i to grupper: De undertrykte og de undertrykkende.

Reza Akhlaghirad yder en hypnotisk indsats som Reza, en mand med integritet – i al fald som udgangspunkt. Men snart bliver han sparket på af de lokale magthavere, og selvom han hele tiden forsøger at gøre det rigtige, så er det ikke altid, at det går som han håber.

Men også Rezas hustru Hadis spiller en væsentlig rolle i historie. Hendes loyalitet kommer virkelig på prøve, for hvad gør man, når man fornemmer, at de beslutninger ens mænd tager ikke er til gavn for familien. Man behøver at handle selv. Men ikke nødvendigvis med bedre resultater.

A MAN OF INTEGRITY har i sagens natur sine tekniske begrænsninger, men den vokser stille og roligt i format og intensitet. Visuelt ligner den de fleste andre iranske film, vi får til landet, men der er en moderne kant ved historien, som gør det relevant, hvis man vil følge udviklingen i Iran.