IMPROV COMEDY COPENHAGEN

★★★★☆☆

Stefan Pagels Andersen og Kasper Jacobsen har på adressen Frederiksholms Kanal 2 åbnet Improv Comedy Copenhagen, det første danske teater helliget improvisationsteater. Her specialiserer man sig i såkaldte "Long Form"-improvisationer, herunder undervisning og events, med shows onsdag, fredag og lørdag.

Blandt de komediehold, der – på grundlag af et ord eller en sætning fra publikum – improviserer en handling, er "Only Human", "Suggestion 3" og "Meanwhile, back at the lab". Sidstnævnte optræder denne aften i to gange en halv time, og der er mulighed for at nyde i økologisk øl i pausen i de hyggelige lokaler.

I først akt er Stefan Pagels Andersen selv på scenen i selskab med Flaviv Popescu. De kommer dårligt fra start med ordet "skandale", som de har meget svært ved at nærme sig, og først da de på scenen skifter rum og karakterer (hvad reglerne tillader!) begynder latteren at boble blandt publikum i den så godt som fyldte sal.

Improvisationerne foregår på engelsk og de to fyre får hurtigt rodet sig ud i en mærkværdig kriminalintrige om tyveri af beviser og pindsvin i en zoologisk have. Det forbliver noget uklart, om vi er vidne til en far-søn historie eller om den odiøse betjent Sullivan blot lægger an på sin overordnede. Men festligt er det.

Efter pausen står Flaviv Popescu over, mens de tre øvrige medlemmer af gruppen gir den gas. Nøgleordet bliver denne gang "ægteskab" foranlediget af et nygift tysk par på bryllupsrejse. Højdepunktet i denne afdeling er en grotesk polterabend, hvor brudgommen i første omgang udebliver.

Charlie Waller, der af cphculture.dk var nomineret som årets talent sidste år for sin indsats i "The Pillow Man" i Huset lige overfor, fremstår med sin poetiske udstråling ligefrem yndig som skrøbelige brudgom med kolde fødder. Dermed danner han en sigende kontrast til den mere robuste humor, som repræsenteres overdådigt af Gordon Torbet og Adrian Mackinder.

Små halvanden time viser sig at være passende længde for denne form for arrangement, og giver mod på mere. Så er det godt, at Stefan Pagels Andersen og co. snart afholder den årlige internationale Comedy Improv Festival (CIFF). Det sker nemlig i påsken fra 26. til 31. marts.

Rigtig god fornøjelse!