MOLLY’S GAME

★★★★☆☆

Aaron Sorkin har både skrevet og instrueret MOLLY’S GAME, der for nyligt modtog en Oscar-nominering for bedste manuskript. Her kaster han et intelligent og moderne blik på vor tids kriminalitet indenfor i en betændt poker-verden.

Jessica Chastain spiller pigen Molly, der efter år som eliteidrætskvinde styret af en dominerende far (en velspillende Kevin Costner, får mulighed for at dominere magtfulde mænd, som arrangør af pokerspil om millioner.

Hun havner ikke helt overraskende i klørerne på såvel den italienske som den russiske mafia, men da lovens lange arm endelig omslutter hende, er hun så fornuftig at hive fat i en stjerneadvokat – karismatisk spillet af Idris Elba.

Moralsk bevæger filmen sig muligvis på gyngende grund og med en spilletid på henved 140 minutter får vi mere end rigeligt at vide om pokerspil. Men vi er alligevel relativt godt underholdt, Jessica Chastain passer godt til rollen, og det spilles overbevisende over hele linien med den forvoksede konfirmant Michael Cera som eneste undtagelse.

MOLLY’S GAME burde være en kur mod ludomani, men alligevel kan man være nervøs for, at den nærmere vil stimulere interessen for kortspil med millionindsatser.

Portrættet af Molly er heldigvis komplekst, men at hun ligefrem skal være rollemodel for advokatens lille datter forekommer noget overdrevet. MOLLY er pigen, man i al fald økonomisk gør klogest i at gå en stor bue udenom, og ens egen spillelidenskab må afgøre om filmen om hende bør lide sammen skæbne.