50 SHADES – FRI

★☆☆☆☆☆

Der bliver fniset en del under den forhåbentlig sidste del af 50-shades trilogien, og 50 SHADES – FRI er da også ufrivilig komisk. Den korrekte danske titel burde have været "befriet", men intet giver i grunden rigtig mening i denne sammenhæng, så det gør mindre.

Faktisk bliver heltinden med det pornoagtige navn Anastasia Steele gift med Mr. Grey, og med al den kedsommelige sex de dyrker, skal man ikke være nogen Einstein, for at regne ud hvad der sker, før deres lykke blir besejlet.

Den hvalpede Mr. Grey indbyder inden da til latter, når han bekendtgør, at han vil gøre sin hustru liderlig – hvorefter han går hen til skabet og henter en dildo!

Scenen synes at krystalisere filmseriens problem, for instruktøren James Foley vil så gerne gøre det hele sexet, men han magter det simpelthen ikke.

Dertil kommer, at den infantilt kælne Dakota Johnson er så gennemført rædselsfuld som Anastasia, men hun er også arveligt belastet (forældrene hedder Don Johnson og Melanie Griffith). Igen i år kandiderer hun til "Worst Actress" ved Razzie Awards, og det gør hun med garanti også næsten år for denne film.

Den flotte men sært kedelige Jamie Dornan er desværre så helt igennem ufarlig, at der aldrig opstår den fornødne kemi imellem filmens hovedpersoner.

Vi får en smule mere hud denne gang, men sjovt nok virker en film som "Call Me By Your Name" langt mere sensuel, selvom den faktisk er mindre explicit.

Det er på høje tide, at de danske biografgængere bliver befriet for denne årlige dosis af frigid filmerotik.