LYSISTRATE

★★☆☆☆☆

Den ellers så dygtige iscenesætter Liv Helm har ikke haft en heldig hånd med afgangsforestillingen fra Odense Teaters elevskole, der gæsterspiller på Hvidkildevej i Grøndalscentret. Her plejer Folketeatrets turné-forestillinger også at gæstespille.

Valget af Aristofanes LYSISTRATE lød på forhånd både spændende og udfordrende for de otte elever, men kræver at man tror på teksten. Ordene har for længst bevist deres tidløshed, så der er sådan set ingen grund til omdanne dem til et plat impro-show.

De otte skuespillere slås bravt men forgæves med pikke og kusser i alle størrelser, og tekstens budskaber om kønnenes kamp forekommer her lige lovlig firkantede.

Katinka Lærke Petersen, Isa Marie Henningsen, Anne Blomsgård, Amanda Radeljak, Kristian Rossen, Niels Dampe, Jeppe Ellegaard Marling og Søren Birch Plum har alle både spillelyst og tekniske færdigheder. Men vi får ingen anelse om, hvorvidt de rent faktisk kan bygge en karakter op fra bunden og lade den udvikle sig med den fornødne dybde.

Nu må vi nøjes med udvendige skaberier, der forhåbentlig ikke komme til af definere fremtidens teater.

Nå, det er et sympatisk hold, og alene deres spillegejst giver point i den store bog. Men hvem Lysistrate, Kleonike og Kinesias er, kan vi kun gisne om.