HJERTESTART

★★★★☆☆

Kristoffer Joner kan efterhånden med en vis ret kalde sig Norges største filmskuespiller. Allerede i 2003 vandt han en gylden svane på den allerførste Copenhagen International Film Festival for sin præstation i "Himmelfald", men er ellers mest kendt for biroller i sympastiske komedier som "Kammerat Pedersen", "Mig og Yngve" og "Kys mig for fanden". I hjemlandet Norge er han indehaver af hele tre Amanda-priser (den svenske Bodil) for bedste mandlige hovedrolle takket være præstationer i filmene "Naboer", "Kompani Orheim" og senest HJERTESTART.

Sidstnævnte har nu dansk premiere, og selvom også Ellen Dorrit Petersen, der spillede den invalide mor i Joachim Triers "Thelma", medvirker som hovedpersonens afdøde hustru, så er og bliver det Kristoffer Joner, der bliver filmens største aktiv. Han spiller en enkemand, der har svært ved at håndtere ansvaret for deres lille adoptivdreng Daniel, da konen dør. Joner finder fine udtryk for den desperation, som får ham til at lede efter drengens biologiske mor.

Instruktøren Arild Andresen hittede for få år siden med "Kompani Orheim", en anden Joner-film og en opfølger til "Mig og Yngve". Stilen virker ret anonym, men HJERTESTART er ikke desto mindre en oprigtig og enkel film om et svært emne.