SHREWED AGAIN

– QUEER CHRISTMAS SHOW

★★★★☆☆

Man hygger sig gevaldigt til årets Queer Xmas show i Warehouse 9 ved Kødbyen.

Showet forekommer lidt strammere i år, selvom man sagtens kunne afvikle det endnu mere tjept, hvis man ville. Men de lidt kluntede overgange og en tvetydig hyldest til den gamle stil er åbenbart en del af konceptet, og i år begyndte forestillingen næsten til tiden og varede kun en halv time længere end annonceret, så der er små fremskridt at spore.

Det der gør denne cabaret så charmerende er, at det virkelig er undergrunden i det danske queer-miljø, der er på spil. Det betyder en række ofte yderst bizarre indslag – nogle tilsynelandende uden pointer – men allesammen farver på den mest rummelige palet, man møder på en dansk teaterscene.

Christian Van Schijndel er en ganske elegant omend temmelig omstændelig vært, der gør udmærket fyldest både som viktoriansk dame med skæg og som champagne-Charlie, der først serverer sine bobler, efter at væsken har været i kontakt med stadig mere intime dele af hans krop. Han assisteres på forbløffende vis af The Creeper (Sorbutz), der også er en gavmild natur, og som væsende giver den overkække "All I want for Christmas" et helt nyt perspektiv.

Vi kommer til te med to kvinder, der med svingende held kæmper for at holde på formerne. Der bydes også på et par viser om ulykkelig kærlighed jvnf. showets titel. Blandt andet Jacques Brels "Ne me quitte pas", der fortolkes på engelsk af den selvbestaltede diva Miss Fish.

Navnene på de medvirkende er i sig selv en attraktion: Arsenica Lace, Dud Muurmand, Pluto Wormwood,,Michiel Tange van Leeuwen, The Gentleman, Dorothy Parker samt ikke mindst Prinsesse Hans. Sidstnævnte gør sin entre som disillusioneret julemand med behov for at vise en ny side af sig selv. Det gør han så også i en grad, at showet må betegnes som strengt forbudt for børn.

Den erfarne klaverbokser Kristian Jørgensen forstår virkelig at trylle med tangenterne denne aften og har en stor del af æren for, at SHREWED AGAIN må betegnes som det hidtil bedste Queer Christmas Show. Suverænt den mest odiøse form for juleunderholdning, man finder i København i år.