TILBAGE TIL MONTAUK

★★★☆☆☆

Volker Schlöndorff havde job som instruktørassistent for Louis Malle og Alain Resnais, inden han selv skabte sig et navn med "De unge tyranner" i midten af 60erne. Siden har han med mellemrum skabt en række intelligente filmatiseringer som "Swanns kærlighed", "Tjenerindens fortælling" og "En sælgers død" med Oscar-vinderen "Bliktrommen" som et utvetydigt højdepunkt. Men også moderne politiske dramaer som "Katarina Blums tabte ære" og "Stilheden før skudene" har bidraget til at gøre Schlöndorff til en af Europas mest respekterede instruktører.

Desværre skufffer hans seneste film TILBAGE TIL MONTAUK en del. Pointen med, at man ikke kan kneppe spøgelser er man stødt på før, og selvom Stellan Skarsgård og Nina Hoss forsøger at give tyngde til to aldrende ex-kærester, fænger materialet aldrig for alvor.

Mest interessant fremstår Niels Arestrup i en tvetydig rolle, men han udnyttes slet ikke nok på manuskriptplan, og filmens øvrige karakterer interesser simpelthen ikke.

Vi føles os med andre ord i begavet selskab det meste af vejen, men den slags har det altså også med at kede ind imellem. Som her eksempelvis.