MUMITROLDENES VINTER

★★★☆☆☆

Man ærgrer sig lidt over, at filmens åbningssang skal synges på engelsk, når en sang på finsk ville have været mere i overensstemmelse med den verden, vi møder i MUMITROLDENES VINTER.

Selveste Stellan Skarsgaard står som medproducent på denne specielle animationsfilm, der i originaludgaven har hans søn Bill samt Alicia Vikander på lydsporet.

Allan Hyde m. fl. gør dog god fyldest i den danske version, men spørgsmålet er i hvor høj grad, at nutidens Disney-ficerede børn vil relatere til den finsk-svenske forfatter Tove Jansson Mumi-univers?

Ta’ chancen – men læs evt. nogle Mumi-historierne for de mindste inden, så de bliver fortrolige med de til tider noget ødiøse karakterer.

Man bør dog ikke underkender den lyriske tone, der strømmer gennem MUMITROLDENES VINTER, og kærligheden til naturen kommer også til udtryk i en ganske flot billedside.

Det bedste ved Ira Carpelan og Jakub Wronskis MUMITROLDENES VINTER er, at den synes at favne det anderledes. Om det så er juletræet får det også en udsmykning, som man næppe finder mage til andet steds.

Jo, vi har brug for Mumi’erne i de danske biografer til at minde om, at det er okay at være lidt nørdet og halvfilosofisk anlagt, og at skønhed kan komme i alle størrelser og afskygninger.