HUMAN FLOW

★★★★★★

Billedkunstneren Ai Wei Wei overgår sig selv og har med HUMAN FLOW skabt et filmværk, der ikke bare er mesterlig, men simpelthen den definitive film om flygtningekrisen.

Lad ikke en spilletid på 140 minutter skræmme. Ikke eet billede er overflødig. Først og fremmest, fordi han bedre end nogen formår at formidle krisens globale omfang, så vi får en direkte fysisk fornemmelse for katastrofens størrelse.

Samtidig er filmen en tiltrængt påmindelse om, at de problemer som flygtningestrømmene skaber i Danmark er vand ved siden af de problemer, som andre lande står med.

I sidste ende er det dog værst for de stakkels flygtninge, viser filmen, og det er her, at HUMAN FLOW virkelig får sin berettigelse. For denne film, dens digte såvel som dens fakta lader sig ikke afvise, men er en lussing til Inger Støjberg og andre af de uanstændige magthavere, der har glemt alt om, hvad basal medmenneskelighed vil sige.

Ai Wei Wei minder os om den kollektive samvittighed. At vi har et ansvar, som vi ikke længere kan ignorere, men tværtimod bør leve op til. Lige nu. Og dermed hæver HUMAN FLOW sig over alt andet, vi har set i biograferne i år, og placerer sig suverænt som årets vigtigste kulturbegivenhed.