SUSPIRIA

★☆☆☆☆☆

Miracle Film har stået for en række af de fineste repremiere i de danske biografer i de senere år. Alene gensyn med Charles Chaplins mesterværker har været aldeles frydefuldt. Derfor virker det temmelig uforståelig, at netop Miracle Film har valgt at holde repremiere på dette makværk, som ikke op noget tidspunkt hæver sig over skodfilm-niveau.

Filmens unge piger spiller simpelthen så dårligt, at man skulle tro, at de var med i en pornofilm. Det virker også direkte forstemmende at se divaer som Alida Valli ("Den tredje mand") og Joan Bennett ("Brudens far") spilde deres alderdom på en decideret tarvelig produktion som denne.

Men i en tid, hvor den eneste rædsom gyserfilm efter den anden ophøjes til "genre-film", kan det jo ikke undre, at filmselskaberne forsøger at slå lidt mønt på andre menneskers dårlige smag.

Dario Argentos SUSPIRIA er og bliver en elendig film – trods en effektfyldt lydside – og burde snarere samle støv i en lukningstruet genbrudsbutik end tage pladsen for andre film i de danske biografer.