LADY MACBETH

★★★★☆☆

På trods af titlen handler LADY MACBETH ikke om den blodtørstige hustru i William Shakespeares kongedrama "Macbeth", der netop har haft stor succes på Odense Teaters nye scene.

Derimod er det fortællingen om en purung pige, der giftes bort til en ældre bøvet mand, som hun ikke elsker og som behandler hende uden respekt. Jo, plottet har instruktøren William Oldroyd nappet fra operaen af samme navn.

Florence Pugh yder en ganske overbevisende indsats i titelrollen, men større kompleksitet i karakterskildringerne ville givet har gjort rollen som den unge Katherine endnu mere fængslende.

Man er i al fald aldrig i tvivl om, hvem af mændene hun vælger, men William Oldroyd har heldigvis en overraskelse i ærmet til os, der giver historien et twist, der udvider trekantsdramaet.

Periodeskildringen forekommer enkel men troværdig, og kostumerne over gennemsnittet. Samspillet med lyd og billeder fungerer fint, og Cosmo Jarvis har absolut kvaliteter som. Sebastian.

LADY MACBETH kan ses som et forsøg på et forsøg på at skabe et moderne kostumedrama, men vi fænges altså mere af de autentiske historier, der ligge til grund for eksempelvis "Kongens store tale" og den kommende"Victoria & Abdul". Når det er sagt, må det understreges, at denne LADY MACBETH er nydeligt arbejde på alle fronter.