THOR: RAGNAROK – 3D

★★★☆☆☆

Hvem skulle nu ha’ troet, at Taika Waititi, der skabte den underfundige "Hunt for the WilderPeople", kom til at instruere Marvel-filmen "Thor: Ragnarok".

Der er skruet op for humoren, men det er ikke nødvendigvis en god beslutning. For filmen virker for pjanket til, at man kan tage universet alvorligt, og så bliver en film på over to timer anstrengende. De hyppige kampscener synes blottet for spænding, og selvom et par storladne scener i sekunder imponerer, så er det i sidste ende skuespillerne, der må trække filmen i land.

Chris Hemsworth er altså stadig ret nuttet og temmelig sjov, indtil den rutinerede humor får overtaget på manuskriptplan. Cate Blanchett nyder tydeligvis at være hans kvindelige rival, og Tom Hiddleston virker pludselig som en temmelig klein Loki. Idris Elbas øjne stjæler opmærksomheden fra enhver 3D-effekt, og såvel Jeff Goldblum som Mark Ruffalo formår at more i biroller.

Men for hver Marvel-film føler man sig stadig mere træt, så fornyelse og fordybelse måtte også i denne sammenhæng gerne rime på hinanden.