THE FOREIGNER

★★☆☆☆☆

Kong-sang Chan – bedre kendt som Jackie Chan – modtog tidligere på året en æres-Oscar. Udfra en kunstnerisk betragtning ville en æres-Oscar til Zhang Yimou klart have været mere på sin plads, men Jackie Chan er simpelthen den mest populære asistiske filmstjerne nogensinde, og kan med rette betegnes som verdens største action-stjerne nogensinde.

Men Jackie Chan har for længst rundet de 60, og i hans seneste action-film THE FOREIGNER mærker man virkelig behovet for at vise verden, at han også kan spille kan skuespil. I betragtning af hvor man film han har været med i, kan man undre sig over, hvor lidt han har lært på den front, men han yder en beskeden tilforladelig og ærlig præstation som den aldrende soldat, der efter at have mistet sin datter i et attentat, sætter sig for at finde de ansvarlige.

En uinspirerende Pierce Brosnan får i det mindste mulighed for at tale sit modersmål i en trist skurkerolle, og instruktøren Martin Campbell, der engang lavede dynamiske actionfilm om Zorro og James Bond, formår denne gang kun at kede, så det støver.

Lidt bulder og brag undervejs forhindrer, at man decideret falder i søvn, og selv ikke den sympatiske Jackie Chan kan redde denne ligegyldige selvtægtshistorie.