DAIMI & JYTTE

★★★★★★

Daimi og Jytte. To af dansk teaters ukronede og ukrukkede dronninger kan atter opleves sammen på Riddersalen, hvor størstedelen af deres teaterfællesskab har udfoldet sig.

Her øser de generøst af deres teateranekdoter med Jan Hertz som en aldeles fortræffelig ordstyrer. Han sørger med udsøgt elegance for at begge dronninger får lige meget plads, men også for, at vi faktisk når et halvt århundredes teaterliv igennem på godt to timer.

I tilgift forkæles vi med herlige musikalske indslag – bl.a. Daimi poetiske abevise fra "Pippi" og et mildest talt grotesk stripnummer udført af Jytte Abildstrøm! Den musikalske assistance leveres af pianisten Henrik Silver samt på et par enkelte numre: Jytte Abildstrøm – på sav!

Det forunderlige ved denne mindeværdige eftermiddag er, at den på ingen måde bliver tom nostalgi eller en sentimental dvælen ved fortiden. I stedet får vi to sprællevende kvinder, der er skøre som porcelæn, men heldigvis også emmer af robust humor og kraftfuld livsvisdom.

En forædlende og foryngende eftermiddag af de allerfineste, og samtidig en fortjent og markant hyldest til to autentiske teaterkvinder, der i en omskiftelig og stadig mere kommerciel verden er forblevet tro mod deres idealer og mod os.