BRYLLUPPET

★★★★☆☆

Stephan Strecker har drejet et ganske medrivende drama i smukke billeder. Et moderne blik på arrangerede ægteskaber (i dette tilfælde et pakistansk) og de traditioner, der knytter sig til dem.

Strecker undgår ikke helt klicheerne i sin skildring af den strenge fader, der dog får lov tl at forklare sig selv og sine holdninger, hvilket alt for sjældent sker i andre filmsammenhænge.

Kvinderne bliver dog fremstillet med flere nuancer, og talentfulde Lina El Arabi er heldigvis ikke kun rørende, men også en smule irriterende som den ubeslutsomme og løgnagtige Zahira.

Olivier Gourmet behøver som ven af familien blot en enkelt scene med faderen for på diskret vis at øse af sin store skuespillererfaring.

Men filmens største kvaliteter ligger faktisk i portrættet af den unge generation af mænd. For her aner vi en splittelse og dermed et håb for fremtiden, selvom det ikke nødvendigvis er ensbetydende med en lykkelig slutning på denne film.

Zacharie Chasseriaud og Sandor Funtek er begge sympatiske unge mænd, som vi godt forstår, at pigerne lader sig charmere af. Og som Zahiras bror får Sébastien Houbani os næsten til at forstå det uforståelige, og der er i sig selv en bedrift.

BRYLLUPPET vil sagtens kunne skabe debat i gymnasiesammenhænge, for alle filmens karaterer har gode argumenter at komme med, men det gør ikke umiddelbart konflikten mindre uløselig.