DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE

★★★★★☆

Jakob Martin Strid har en dejlig fri tone i sine tegneserier, og det er lykkedes for instruktørtrioen Philip Einstein Lipski, Jørgen Lerdam og Amalie Næsby Fick at overføre dette sprudlende univers til film.

Erfarne Bo hr. Hansen har bidraget til manuskriptet, og resultatet er blevet en af de bedste danske animatiosnfilm nogensinde. Replikkerne virker gennemgående morsomme, selvom der bandes unødigt meget undervejs – filmens eneste minus.

Alfred Bjerre Larsen og Liva Elvira Magnussen udgør en veloplagt duo som vennerne Sebastian og Mitcho, og Henrik Koefoed hygger altid, så vi savner virkelig den kidnappede borgmester, som han lægger stemme til.

Jakob Oftebro får lov til at vise den humoristiske side af talentet som grotestk norsk piratkaptajn, og helt i særklasse synes Peter Frödin, der giver sin professor en snert af poesi midt i al galskaben.

Hvor er det skønt, at man i år helhjertet kan anbefale de danske tilbud til børnene i biograferne frem for de amerikanske serie-produktioner. Så hjælp dine unger til en god filmoplevelse, og undgå alt med lego og ponnyer!