CAIRO CONFIDENTIAL

★★★☆☆☆

Skuespilleren Fares Fares fik sit gennembrud i den svenske komedie "Jalla! Jalla!", inden han blev folkeeje i Danmark via diverse Jussi Adler-filmatiseringer. I CAIRO CONFIDENTAL optræder han i noget andet sammenhæng nemlig som semi-korupt politimand, der gør oprør mod systemet samtidig med, at de spirrende egyptiske forår skaber revolution i Cairos gader.

Fares Fares gør en overbevisende indsats som enkemanden Noredin, der ikke kan acccepterer, at der lægges låg på en mordsag blot fordi at den mistænkte kendte præsident Mubaraks søn. Fares Fares har dog ikke mange udtryk at gøre godt med, så vi må stille os tilfreds med en vis intencitet.

Instruktøren Tarik Saleh fortæller i et sindigt tempo, der giver plads til et par udmærkede birollepræstationer og til en autentisk skildring af den egyptiske underverden. CAIRO CONFIDENTIAL (også kendt som "The Nile Hilton Incident") kan dog i passager virke usammenhængende, men må dog karakteriseres som en acceptabel kriminalfilm baseret på virkelige hændelser.