THE PARTY

★★★☆☆☆

Den barnløse Janet er lige blevet udnævnt til minister i en ny regering og sammen med sin mad Bill holder hun en lille sammenkomst for at fejre begivenheden. Festen udvikler sig dog katastrofalt og ender med død og sammenbrud efter mindre end fem kvarter. Kristin Scott Thomas og Timothy Spall udgør et lidt for umage par, og det afsluttende twist forekommer ikke kun overraskende men utroværdigt.

Veteranen Sally Potter er en begavet manuskriptforfatter og instruktør, der er bedst kendt for at give Tilda Swinton det store gennembrud med filmen "Orlando". Det fyger med intelligente replikker i THE PARTY. Ingen kan fyre dem af med større præcision end Patricia Clarkson som Janets mest kyniske veninde, hvis healermand (elskelige Bruno Ganz) må tage imod de fleste.

Cherry Jones – en af Broadways store teaterdamer, der i årevis er blevet spist af med lidt for små biroller – får endelig noget at arbejde med lesbisk professor og Cillian Murphy har også sine stunder i en lidt klichetung rolle som stresset bankmand på stoffer.

Men THE PARTY mangler i sidste ende substans, og selvom vi er i underholdende (omend uforskammet) selskab, så virker filmen underlig teateragtig på den irriterende måde. Men der er penge fra Copenhagen Film Fund i produktet og dygtige Anders Refn har været med at klippe, så lidt interesse har den da – set med danske øjne.