GOOD TIME

★★★☆☆☆

Efter de glimrende amerikanske film "Fences" og "Loving" havde man håbet på, at månedens film i Cinemateket skulle komme fra et andet filmland. Men atter faldt valget på en af de mange independent film i omløb – desværre en af de mere skuffende.

GOOD TIME vil så gerne være cool og med på beatet, men et larmende lydspor af en vis orginalitet bliver så anmasende, at vores filmoplevelse forringes. Det er som om, at vi ikke må få ro til at tænke selv, og instruktørduoen Josh & Benny Safdie virker nærmest besatte af at underholde, men glemmer undervejs at skabe karakterer, som interesserer. I stedet sovses vi ind i sentimentalitet omkring en hjerneskadet fængslet røver, og hans næsten ligeså åndsvag bror "Connie", der prøver at få ham ud af fængslet.

Robert Pattinson fra den forfærdelige Twilight-serie er i rollen som Connie slet ikke så ringe, som han plejer, og Jennifer Jason Leigh leverer endnu et af disse groteske forkælede pigebørn, der er ude af stand til at tage vare på sig selv. Men filmen løber tør for energi og kreativitet, inden den når i mål, og månedens film er det i al fald ikke.