THE DARK TOWER

★★☆☆☆☆

Stephen Kings bøger har dannet grundlaget for et hav af film- og TV-produktioner. Flere er blevet kassesuccesser, men de færreste kan betegnes som gode film. "Sammenhold" og "En verden udenfor" hørte til de få positive undtagelser, men "The Dark Tower" føjer sig til de mange middelmådige produkter.

Hvis Kings forlæg ejede minimal kunstnerisk værdi, så er den gået tabt i hænderne på de fire manuskriptforfattere: Akiva Goldsman, Jeff Pinkner samt danskerne Anders Thomas Jensen og Nikolaj Arcel. Sidstnævnte er tilmed ansvarlig for iscenesættelsen, og udviser en slags teknisk fermhed, hvorimod personinstruktionen forekommer utilstrækkelig.

Idris Elba og Matthew McConaughey klarer sig et langt stykke af vejen på rutinen, men Arcel har generelt bedre held med de unge. Tom Taylor besidder som Jake i al fald en vis intensitet, men slår ikke helt til i de emotionelle scener. Man havde derimod gerne set mere til Michael Barbieri fra "Little Men", der får alt ud af lidt i rollen som Jakes eneste jævnaldrende ven. Jakes forældre spilles derimod ganske håbløst, så det kommer som en stor lettelse, da de bliver dræbt.

THE DARK TOWER fremstår som storladent nonsens, der stritter i alle retninger, og trods spektakulære sekunder forbliver den en utilfredsstillende film.