69 MINUTES OF 86 DAYS

★★★★★★

Månedens dokumentarfilm i Cinemateket hører blandt de væsentligste filmbidrag om den aktuelle flygtningekrise. Uden store armbevægelser kommer vi helt tæt på en gruppe mennesker, der er havnet i en lille flygtningelejr på den græske ø Kos. Ikke mindst den lille pige Lean får os til at opleve flygtningesituationen fra et barns perspektiv , og resultatet bliver intet mindre end hjerteskærende, men heldigvis aldrig sentimentalt.

Instruktøren Egil Håskjold Larsens store fortjenste er, at 69 MINUTES OF 86 DAYS levner plads til glimt af poesi og humor undervejs.

Alligevel kan man i den lille piges øjne aflæse en form for uro, for hvad skal der ske fremover? Målet er Uppsala i Sverige, men først skal Lean og hendes familie igennem en lang og anstrengende rejse fysisk som sjæleligt. Sideløbende kæmpes der med myndighederne om selv de mest basale menneskerettigheder.

69 MINUTES OF 86 DAYS må være filmen, der burde kunne få Inger Støjberg og hendes kumpaner til at ændre politik i forhold til flygtningestrømmen, hvis altså ikke politisk arrogance var den reelle dagorden på Christiansborg i disse år.