SOMMERLYST REVY 2017

★★★☆☆☆

Det emmer af historie på den hyggelige Sommerlyst Kro, der ikke blot byder på en lækker buffet med hele to slags flødekartofler, men som også danner rammen om en spritny sommerrevy.

Den charmerende Martin Ahlehuus står i spidsen for revyen omgivet af den velsyngende Benjamin Lundberg og den spøjse Dinna Ophelia Hæklund.

Men aftenens ubestridte stjerne er dog Susanne Elmark, der selv efter 25 år som operasanger stadig kan synge arien "Oh Mio Babbino Caro" fra filmen "Værelse med udsigt" smukkere end nogen anden i dette land. Hun forgylder også flere fornøjelige operette-indslag og får med et vis lune gjort Carmens lidenskabelige sang om en tyrefægter til at handle om en flaskedreng fra Netto!

Susanne Elmark og de øvrige lader sig ikke begrænse af selve scenerummet, men myldrer flittigt ned mellem langbordene, hvilket låner en forfriskende dynamik til forestillingen. Det musikalske firkløver bakkes på imponerende vis op af den blinde kapelmester Kim Preuthun.

Tekstmaterialet levner plads til forbedringer, men Martin Ahlehuus og hans kunstneriske konsulent Dan Schlosser har tydeligvis fornemmelse for, hvilke emner, der er relevante at beskæftige sig med. Således vanker der tiltrængte smæk til endeløst vejarbejde, et fænomen man også kender uden for Korsør. Også den stigende aggressivitet i trafikken behandles originalt.

De politiske tekster halter mere trods flere gode rim, og et enkelt om en hyklerisk slørklædt kvinde fremstår ligefrem som politisk medløberi og ikke som den kritik af rigets magthavere, der bør være målet med politisk satire.

Der kan dog ikke herske tvivl om, at Sommerlyst Revyen er kommet godt fra start, og man må derfor håbe, at aftenens forestilling bliver starten på en smuk ny tradition for kroens kyndige forpagtere Tinna & Kim Christian Spanggaard. Det fortjener både de og vi.